A SZÓKRATÉSZ KÜLGAZDASÁGI AKADÉMIA Kft.
tevékenységi körének bemutatása


A SZÓKRATÉSZ Külgazdasági Akadémia Oktatási és Tanácsadó Kft. 1990-ben alapított vállalkozás, a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének minősített tagja. ISO 900: 2000 szerint minősített és akkreditált cég (akkreditációs lajstromszám: 0059).

A SZÓKRATÉSZ KÜLGAZDASÁGI AKADÉMIA filozófiája: Együtt a tanulásban és a munkában.

Az Akadémia oktatási profiljának alapját az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítő képzések és szakmai továbbképzések, vezetőképzések alkotják.

Az alapítás óta eltelt tizenegy év alatt több ezer személy szerzett az iskolarendszeren kívüli oktatás keretében a foglalkoztatáshoz, a munkahely megtartásához szükséges szakképesítést a SZÓKRATÉSZ Külgazdasági Akadémia tanfolyamain.

A szakmai továbbképzések fajtáinak sokszínűsége a már állásban lévők tudásának felújítását, karbantartását szolgálja. E programok a piac által diktált változások ötvözésével igen nagy sikerrel valósulnak meg mind a mai napig. Megalakulása óta a vámszakma oktatását kiemelten kezeli.

A Kft. ez ideig 23-féle tanfolyamtípusban tartott képzéseket. Emellett vezetői, személyiségformáló, konfliktuskezelő, együttműködési, PR-arculatformáló, imázsnövelő és vevőszolgálati tréningeket rendezett többek között olyan nagy nevű szervezetek számára, mint a vám- és pénzügyőrség, munkaügyi központok, MÁV, Budapesti Elektromos Művek Rt., ERŐTERV, Belügyminisztérium, Budapesti Közlekedési Vállalat, Országos Egészségügyi Pénztár.

Világbanki és PHARE-pályázatok elnyerésével a szakközépiskolák igazgatói és helyettesei számára menedzsment, marketing, PR, vállalkozási, minőség-menedzsmenti témakörökben képzést tartott országos szinten. Jelentős az idegen nyelv- és az informatikai oktatás is.

A nemzetközi kapcsolatok eredményeként az Akadémia a képzésekbe mindig korszerű, szakismereteket tartalmazó szakanyagot tudott résztvevői számára biztosítani.